Norwichinterrieri

Norwichinterrieri on pieni, terhakka koira. Rodun ihannekorkeus on noin 25 senttiä ja paino on noin 5-8 kiloa. Se on kuitenkin kokoonsa nähden melkoinen sisupussi. Se nauttii suunnattomasti touhuamisesta omien ihmistensä kanssa ja pitkistä lenkeistä.

Rotu on erittäin seurallinen ja rakastaa omistajiaan yli kaiken. Norwichin tärkein tehtävä onkin tehdä iloisesti omistajilleen mieliksi. Yleensä rodun kouluttaminen on helppoa - miellyttämishalun lisäksi norwichi kun on oikea makuri! 

Norwichin turkki on suoraa, karkeaa ja säänkestävää, joten sadekeli ei menoa haittaa. Turkki vaatii säännöllisen kampauksen lisäksi trimmausta, kotikoiralla pari kertaa vuodessa. Väriltään norwichinterrieri on punainen, vaihdellen aina vehnänvärisestä tummaan grizzleen tai mustaruskea.

Norwichinterrieri on pitkäikäinen ja suhteellisen terve. Joitakin sairauksia kuitenkin esiintyy. Joillakin yksilöillä ylempien hengitysteiden ahtaus saattaa aiheuttaa eriasteisia hengitysongelmia. Toinen rodun vaiva on epiplepsiamuoto, jossa lihakset jäykistyvät ja koordinaatio heikentyy hetkellisesti harvoin esiintyvien kohtausten aikana. Koira säilyttää kuitenkin tajuntansa. 

Norwichin- ja norfolkinterriereillä on yhteinen rotuyhdistys Suomen Norwichin- ja Norfolkinterrierit ry (linkki), jonka sivustolta löytyy paljon tietoa rodusta, sen historiasta, yhdistyksen toiminnasta ja myös rotujen jalostuksellisista tavoitteista. Mikäli koet rodun kiinnostavaksi, yhdistyksen sivustoon kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa!

Kuva Kari Susi